Olimme Domin kanssa 23.4.2009 Match Showssa, Saahajan kadunkentällä, Helsingissä. Mätsäri oli Dobermanni liiton järjstämä. Seuraksemme oli tulossa Pipsa tolleri, joka oli Domin velipuolen Jakin pentu, joka oli meidän kanssa myös uimassa. Olimme numero 202, ajattelin onko tänne näin paljon ilmoittautujia ja, että jos olemme tosiaan tuo numero niin meillähän menee yöhän asti ennen kuin pääsemme täältä pois=D Kehien alettua kerrotiin, että numerot alkoivat 200. Ensimmäisen parin mentyä, menimme me. Parinamme oli dalmatialainen.

Domi oli tänään erittäin villillä päällä ja tuntui, että sillä oli energiaa melkeinpä muillekkin jakaa. Kehässä se ei malttanut seistä vaan olisi mielummin mennyt moikkaamaan muita koiria. Aiemmissa mätsäreissä se on ollut paljon rauhallisempi, mutta nyt oli hirveä into. Kehässä se ei tosiaan malttanut seistä, mutta tuomarin katsoessa Domia se pysyi seiso asennossa namien voimalla.

Harjoittelemme hampaiden katsomista päivittäin ja pyydänkin usein vieraiden katsoa hampaat. Harjoitukset ovat sujuneet erittäin hyvin, mutta viime mätsärissä ja tässä mätsärissä se väisteli tuomarin hampaita koskettelevia käsiä. Hampaiden näyttö oli hieman vaivalloista, mutta kyllä pikku hiljaa paranemaan päin;)
Domi liikkui kehässä hyvin, ilman kummempia ongelmia. Tuomari kuitenkin valitsi dalmatialaisen punaiseen kehään.

Ruhmä kehissä Domi liikkui ja seisoi hienosti, mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan jouduimme lähtemään kotia. Nyt täytyy kyllä harjoitella paljon hampaiden katsomista. Mätsärin jälkeen menimme vielä Pipsa tollerin kanssa läheiseen koirapuistoon:)

--------------------

Olin perjantaina 24.4.09 koneella, kunnes kaverini Mikaela (Taon & Tessun omistaja) kysyi olenko tulossa tänään Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla järjestettävään Koiran päivän-Tapahtumaan. En tiennyt ollenkaan tapahtumasta, mutta päädyimme siihen, että lähdemme tapahtumaan Mikaelan ja Taon kanssa.

Lähdimme kävelemään myyrmäkeen, josta lähdimme bussilla vintikoiraradalle. Oli vielä hieman aikaa tapahtuman alkamiseen, joten kävimme läheisessä koirapuistossa. Hauskalla sattumalla huomasimme, että koirapuistossa oli toinen tolleri, se oli Nuca 4 vuotias narttu.

Lähdimme pian koirapuistosta tapahtuma paikalle. Alueella oli paljon koiria aivan uusi tuttavuuksia ja jo tuttujakin. Ohjelma kentällä oli alkamassa vinttikoira juoksu esittely, jossa oli juoksemassa vinttikoiria. Ensimmäinen koira lähti kovaa vauhtia houkuttimen perään. Toinen koira taas juoksi vähän matkaa, mutta vieraiden koirien haukunnat keskeyttivät salukin huomion ja se lopetti juoksun.

Alueella oli paljon myynti kojuja ja muitakin esittely kojuja. Royal Canin jakoi ilmais ruokaa jota sitten otettiin ja koitettiin oitis. Näyttivät ne hyvin maistuvan Domille;) Paikalla oli myös mm. samojedi,mudi,mopsi,cocerspanieli ym.. rotu kojuja. Areenalla myös  tuli jatkumasti mm. agility,toko ja rotuesittelyjä. Agility esittelyjen loppuessa pääsi itse kokeilemaan agility esteitä. Koitimme kaikista matalimmalla tasolla olevia hyppy esteitä sekä rohkeni Domi myös kokeilemaan keinua. Putkeen ei vielä uskallus riittänyt.

Paikan päällä oli myös rotuesittelyjä jonne kyseisen rodun omistajat koirineen voivat mennä esittäytyä. Novascotiannoutajan kohdalla meitä oli kaksi, 4v uros tolleri meidän lisäksi. :) Myös vinttikoiraradalla oli mahdollisuus koittaa oman koiransa kanssa ratajuoksua. Me koitimme:) Domi lähti innolla houkuttimen perään ja juoksi puolet ensimmäisestä pitkästä suorasta;)

Kävimme lisäksi tutustumassa eri rotuihin. Oli aivan ihana päivä. Palasimme sylillistä viisaampana takaisin kotiin busseilla. Jouduimme ensin kävelemään reilu 3km bussi pysäkille, josta sitten pääsimme bussiin. Lähdimme 17.00 ja palasimme kotiin 22.30. =D

Kiitos Mikaelalle & Taolle mukavasta päivästä!