Olin suunnitellut meneväni Domin kanssa mätäsriin 8.3.09. Mukaan lähtisi myös kaverini ja hänen koiransa, Tao sheltti ja Tessu tipsu. Menin 7.3 heille yökylään. Yö sujui Domilla oikein hyvin, aivan vieraassa paikassakin. Illalla puhdistin Domin korvat, sekä harjasin hänet perusteellisesti. Lisäksi pesin Domin tassut, vatsan alusen ja hännän alusen.  Ilta Taon ja Tessun luona sujui hyvin. Harmillista oli, että Tao ja Domi eivät voineet keskenään riehua, koska Taolla oli silmässä tulehdus ja jos leikin varjolla joku koira sitä silmään läimäisee, niin tuo tulehdus vain pahenee=/ Tessun kanssa taas Domi ei viitsinyt leikkiä, hänen mielestään nuo seniorit olivat aivan tylsiä.Aamulla lähdimme 9.40 junalla kohti Kervaa. Mukanamme oli kaikki tarvittava mm. harja,kynsisakset,juomakippo,vettä,herkut, rekisteritodistus, rokotuskortti ym..

Aamun koittaessa oli kiire, laukut tarkistettiin ja lähdettiin kohti juna-asemaa. Asemalla hyppäsimme junaan, joka vei meidät Pasilaan. Domi ei ollut koskaan ennen ollut junassa, mutta silti hän ei ollut moksiskaan, tuosta liikkuvasta kapistuksesta. Reippaasti hän oli junassa! Pasilassa jäimme pois ja olimme hetken Pasilan asematorilla kiertelemässä. Pasilassa katsoimme junan, jolle menimme Keravalle. Juna löydetty! Piakkoin aloimme kävelemään juna-asemalle. Junan saapuessa, matkamme jatkui. Tuokin junareissu sujui upeasti!

Kervalla ollessamme, kysyimme neuvoa, Keravan Prisman parkkihalliin. Hyvät neuvot saatuamme, kävelimme kohti Prisman parkkihallia. Ovella tarkastettiin rokotustodistukset ja saimme harmaan nauhan, sisään/ulos menemiseksi. Tutustuimme oitis paikkaan. Kaverini ilmoitti shelttinsä Taon pieniin koiriin, eri kehään. Tessu ja Domi esiintyivät samassa kehässä, koska kehä oli pennut ja veteraanit. 7 vuotias Tessu meni veteraaneihin, joka oli huvittavaa=D. Etsimme oitis sopivan paikan kehän laidalta. Lähdimme junottamaan osallistumis jonoon. Me saimme numeroksemme 31.

Kehän aloittivat veteraanit, kaverini esitti Tessun. Veteraaneja oli ilmoitettu n. 12 koiraa. Tessulla sujui kehä todella hyvin, se pääsi punaiseen kehään ja loppu kilpailussa se oli 4. Veteraanien jälkeen tulivat pennut. Odotimme vuoroamme, kunnes kehäsihteeri huuteli numeroja 30,31,32. Lähdimme kävelemään kehän reunalle. Ennen kehän alkua, olin harjaillut Domia sekä kiinnittänyt sen näyttelyhihnaan.

Parinamme oli japaninpystykorva pentu, he olivat numero 30, joten he menivät ensin. Tuolla japaninpystykorvalla, meni seisottamis osuus oikein hyvin, mutta liikkeessä esittäjä joutui melkeinpä raahaamaan koiraa, koska se ei suostunut liikkumaan. Kun tuomari oli antanut arvostelunsa hänelle, niin tuli meidän vuoro! JÄNNITTI!

Itse en oikein pitänyt tuomarista, eikä myöskään Domi. Tuomari oli mielestäni ns. "hyökkäävä", koska se ei yhtään tutustunut Domiin, vaan alkoi käpälöimään sitä joka puolelta. Tuomari oli parrakas, vanhempi mies jolla oli parta. Domia pelotti kun möreä ääninen,parrakas vanha mies alkoi Domia "käpälöimään". Domi päällään väisteli tuomarin kosketuksia, tästä tuomari ei pitänyt vaan merkitsi sen suoraan miinuksen puoleen. Kehä oli alkanut n. klo: 12.30, ja olimme heränneet jo 9, ja tuossa välissäkin oli tapahtunut niin paljon uutta ja jännittävää, että Domi oli jo aivan väsy ja jännittynyt. Esittämisen, juoksutus osuus oli tulossa. Tuomari ei pyysi meitä tekemään kolmion ravaamalla. Domin askeleet olivat hieman löntysteleviä ja väsyneitä. Ymmärrettävää! Tuomari luuli, että Domin yleis askeleetkin ovat sellasiet eikä hän pitänyt yhään niistä. Seisottamis arvostelussa, tuomari kirjoitti arvosteluun, että yksi kives puuttuu. Se ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, koska minä ja kaverini tunnettiin ne. Kyseisen pentueen ensimmäisessä eläinlääkäri käynnissäkin el.lääkäri oli merkannut, että KAIKILLA uroksilla kivekset tunnettavissa. Domilla ne nähtävästi olvat ns. hissi kivekset, eli ne välillä tuntuvat ja välillä ne nousevat ylsö, eivätkä tunnu. Tuomarin tarkastaessa, toinen kives ei tuntunut.

Saimme pienen kirjallisen arvostelun esittämisestä, se oli seuraavanlainen:

Kokonaisvaikutelma: HYVÄ
Selkälinja: HYVÄ
Kulmaukset: HYVÄ
Liikunta: KOHTALAINEN
Pää: HYVÄ
Koko: Keskikokoinen
Korvat: HYVÄ
Karva: HYVÄ
Luonne: HYVÄ
Esiintyminen: HYVÄ

Olin todella miellissäni, että noinkin paljon hyviä tuli, ei kuitenkaan yhtään erittäin hyvää. Yksi kohtalainen, mutta se ol ymmärrettävää 4kk 4vk vanhalta pennulta, kun jo noin paljon oli tullut uutta ja jännittävää.

Tuomari laittoi meidät siniseen kehään. Nyt oli suurempi tovi väliä, ennen kuin tuli sinisen ryhmän kilpailu. Tässä välissä Domi otti kunnon unet. Minua ihmetti, että pieni pentu saa nukuttua niin hirveässä melussa ja vilskeessä. Tuossa välissä Taolla oli pienten koirien kehässä oma arvostelunsa. Tao pääsi punaiseen kehään, eikä sijoittunut.

Mätsärissä oli myös toinen tolleri. Se oli Nemo, aikuinen uros tolluska. Nemo oli todella kaunis ja hieno tolleri. Saimme Nemon omistajasta hyvän kaverin. Vaihdoimme sähköposteja, ja olemme olleet yhteyksissä sähköpostien välityksellä.

Pentuja oli osallistunut 92 koiraa, kun ajatteli sitä mahdollisuutta sijoittua. hmm. 92 pentua ja 8 koiraa vaan sijoittuu 4 kummastakin kehästä. Mahdollisuus ei ollu suuri, kuten esim. Tessun kehässä (veteraaneilla) sijoittumis mahdollisuus oli aika suuri, osallistujia oli n. 12 ja 8 sijoittuu... Vain pari koiraa jää sijoittumatta. Meillä ei kuitenkaan ollut tarkoitus tähdätä voittoon, koko mätäsri oli aivan leikkimielinen harjoitus. Domi tottui vilskeeseen, meluun, muihin koiriin, ihmisiin jotka koskettelevat sitä sekä sillä oli hauskaa! =D

Sinisten kehä oli alkamassa, kunnostin taas Domin ja Domi lähti astetta reippaampana kehään. Kaikki siniset menivät jonottain ympyrään, esittäjien piti seisottaa koiriaan. Tuomari kiersi jokaisen koiranluona, ja kätteli ja kiitti joitakin koirakkoja, jotka joutuivat leikin lopettamaan. Sain Domin seisomaan upeasti! Se seisoi pitkänkin aikaan, aivan loistavassa asennossa. Mikä parasta, asento vain parani siihen kun tuomari tuli meidän kohdalle. Se huomasi meissä pienen epävarmuuden ja jännittyvyyden ja mietti tarkkaan, pudottaisiko meitä. Tuomari kuitenkin antoi meille mahdollisuuden ja saimme jatkaa juoksutus osuuteen. Sitten meidän piti juoksuttaa koira ympäri kehää, edelleen tuomari tiputti osan koirakoista. Tuomari katsoi juoksuamme. Tuomari ei pitänyt Domin juoksusta ja kiitti ja kätteli meitä. Jouduimme lähtemään.

Oli kuitenkin aivan mahtavaa, että meillä oli näin hieno päivä ja pääsimme tähänkin asti. Domi sain superpaljon kokemusta monesta asiasta. Tuo päivä jäi ehdottomasti mieleemme aina. Toivon, että saan tuollaisia samanlaisia hetkiä uudestaankin! Domilla on aikaa paljon harjoitella ja kehittyä, olen aivan varma, että joskus se vielä seisoo pokaalien ja ruusukkaiden vieressä. Itse ainakin uskon vahvasti unelmiini ja pidän niistä kiinni!! Ne toteutuvat;) <3

Kiitos kaikille tuosta mahtavasta päivästä!!!

Kotiin palatessamme menimme samaa juna reittiä, kaikki kolme poikaa olivat aivan väsyjä ja valmiita käymään nukkumaan jo junaan. Saavuimme piakkoin kotia ja Domi nukkuikin koko loppu illan.

Domi oli tuona päivänä klo: 9.00- 18.00 reissussa. Täytyy kiittää ja kumartaa ja nostaa hattua tuolle maailman reippaimmalle pojalle, joka jaksoi nöin hyvin!!

 

PS.... Tuosta pentukurssista en juuri nyt tähän kirjoita!