Tänään oli kiva ja jännittävä päivä. Oli ensimmäinen taaperokurssi kertamme. Tänään alkoi minulla myös koulu=/ Koulusta päästyäni, vein Domin ulos. Domi on oppinut huippu hyvin sisäsiistiksi. Joka ulkokerralla se tekee tarpeensa ulos, ja joskus sisällä tarpeiden teko hädän iskettyä se tekee kaikki kauniisti paperille. Nyt meille on tullut todella, todella harvoin pissoja/kakkoja lattialle. Olemme todella iloisia, että Domi on jo näin hyvin oppinut sisäsiistiksi. 100% sisäsiisti se ei kuitenkaan ole, äkkinäisen hädän iskettyä, saattaa tarpeet mennä johonkin muualle kuin paperille;)

Päivä meni siinä sitten hyvin, emmekä kummempia tehnyt. Nyt oli sitten aika lähteä, olimme pakanneet reppumme ohjeiden mukaisesti mm. kakkapusseja, juomakippo, vettä, tassupyyhe ja ennenkaikkea nameja runsaasti! Nyt matkaan!. Menimme autolle. Autossa Domi oli varsin hermostunut, se ei ollenkaan halunnut istua nätisti sylissä maisemia katsoen, vaan tavoitteli koko aika kuskin etupenkki paikkaa... Herra olisi näköjään halunnut itse päättää mihin tämä kummallinen, ääntelevä laite liikkuu. Varmasti ensimmäinen ajopaikan kohde olisi ollut lähin herkkukauppa. ;)<3

Meidän tuurilla jäimme kaikkiin liikenne valoihin ja matka tuntui ikuisuudelta. Meillä oli 5 minuuttia aikaa.. Tuli hieman kiire... Ajoissa kerettyämme saavuimme paikalle. Pyyhin Domin tassut paikalla. Domi oli kovin arka ja pelokas, eikä yhtään Domi. Paikalla oli kaksi muutakin koiraa. Majoituimme läheiselle sohvalle. Ohjaaja tuli moikkaamaan tulleita pentuja. Paria minuuttia vailla, tuli paikalle sitten kaksi koiraa vielä. Meitä oli viisi koiraa. Koirat olivat: me, vehnäterrieri, saksanpaimenkoira, ranskan buldoggi ja berninpaimenkoira. Oli siellä Vantaanpuiston hallissa menoa ja meininkiä, kun viisi ylisöpöä karvakuonoa haukkuivat ja heiluttelivat häntiään.

Kurssi ohjaaja esitteli itsensä ja kertoi tulevista kurssikerroista. Ensimmäinen kurssi oli todella teoria painotteinen. Ohjaaja kertoi, että hän kertoo paljon ohjeita meille. Niinpä hän antoi kaikille siniset aktivointipallot, pallon sisään pystyi laittamaan nameja ja sen antamaan koiralle, sen tylsistyessä. Ohjaaja kertoi, säännöistä, koulutuksesta ja harrastuksista pennun kanssa. Ensimmäinen käytännön opetus oli se, että otimme koirat syliin/viereen silitimme ja rapsutimme koiraa rauhallisesti, jotta se rentoutuisi. Ohjaaja kiersi kaikkin luona ja reippaimpien koirien hampaat hän katsoi. Domi oli aika ujo ensimmäisellä kerralla ja hieman aristeli ja vierasteli ohjaajaa. Ohjaaja päätti olla katsomatta tällä kertaa hampaita ja jättää se ensikertaan.

Tämän jälkeen tuli taas paljon teoriaa.... Tehokkaan teorian päätteeksi, oli pieni n. 5 mintuuin pissitys tauko. Ulos mentyämme, oli Domi hieman piristynyt eikä ollut enään kovin ujo. Se halusi ulkona kovasti mennä tutustumaan saksanpaimenkoira narttuun. Domi sai luvan mennä tervehtimään tuota saksanpaimenkoiraa. Pennuilla olisi ollut kova riehumis leikki tulossa, jos me ihmiset emme olisi sitä heiman rauhoittaneet. Ulkona Domi ei keskittynyt laisikaan tarpeiden tekoon, se tuijotti vaan ihmeissään tuota sakemanni tyttöä. Taisi Domi olla hieman ihastunut siihen;) <3

Domi ei tehnyt ulos mitään vaikka oltiinkin viimeisiä ketkä sisälle tultiin. Kuulemma kukaan muukaan pentu ei ollut tehnyt ulos yhtikäs mitään =D.
Tauon jälkeen palasimme taas lämpimään sisähalliin. Domi oli todella reipas ja pirteä ja olisi halunnut mennä riehumaan kaikkien hallissa olevien koirien kanssa. Domi oli huomattavasti piristynyt alku tunnista. Pientä teoriaa oli taas, Domi oli varsin levoton ja niinpä ojensin sille aktivointipallon jonne pudotin pari namia. Siitäpä poika innostui! Näin Domilla oli tekemistä namien pyydystämisen merkeissä ja minä sain keskittyä tehokkaaseen teoriaan. Harjoittelimme käytännössä, näyttely pöydällä oloa. Domille se oli todella tärkeä asia, sillä mm. rokotuksissa ja etenkin näyttelyissä se oli tärkeää! Nostimme koiran pöydälle ja otimme 2 namipalaa. Laitoimme namit pöydälle ja koira sai syödä ne, sen jälkeen nostimme koiran alas. Tätä harjoitusta teimme pari kertaa...

Harjoittelimme myös katsekontaktia. Se oli meille aika vierasjuttu. Emme olleet sitä koskaan ennen harjoitelleet. Otimme namin ja ohjasimme sen silmiemme eteen, sitten sanoimme jämerästi KATSO! ja Domin pää kääntyi salmannopeasti silmiini. Ihmettelin miten Domi osaa heti ensimmäisellä kerralla jo  katsoa silmiin. Yleensähän ne tuijottavat namipalaa, kuin kuuta nousevaa.... Toistimme harjoitusta, Domi osasi asian yli hienosti. Näytti ihankuin olisimme harjoitelleet tätä jo useamman kuukauden vaikka meneillä oli ensimmäiset harjoitus kerrat=) Domi oli aivan super, se osasi katsomisen super hienosti<3<3<3<3<3<3!!!

Loppu tunnin viimeinen harjoitus oli istuminen. Ohjaaja selitti sana tarkasti miten koiralle opetetaan istuminen. Me olimme Domille opettaneet istumisen jo ajat sitten ja se osasi istumisen kuin vettä vaan... Ohjaaja kierteli koiraparien luona katsomassa harjoitusta. Monet olivat aivan hukassa asian kanssa ja koirille se oli ensimmäinen istumis harjoitus. Domi katsoi muita koiria melkeinpä sanoen:- Eikö noi vielä ees istua osaa=O Meille istuminen oli ihan yli helppo juttu, niin myös tassun anto, mutta ylihelpon istumisen johdosta, pyysin Domilta tassua. Ohjaajan tullessa luoksemme hän sanoi, että tässä porukassa ollaan aiankin istumista harjoiteltu. Hän ihmetteli myös, että miten 12vk pentu osasi jo noin hyvin antaa tassuakin.

Domi oli aivan super hyvä, se osasi istumiset ja tassun annon aivan parhaasti. Kukaan muu koirakko ei osannnut tassua kurssilla antaa muutkuin me. <3. <3. <3. Lopuksi rauhoitimme koirat silittelemällä niitä.

Sitten lähdimmekin kotia päin ja nyt odottelemme innoissamme tulevaa toista kertaa taaperokurssista;)

että näin : )