Aloitimme Toko 1:sen 6.5.09. Pääsimme autokyydillä Malminkartanin sirkuskentälle kahdeksaksi. Meillä oli muutama minuutti odotteli aikaa. Kentällä oli paraikaa menossa pentukurssi jota siinä katselimme. Kellon lähestyessä kahdeksaa kokoonnuimme kentälle. Kurssi joukossa oli pari koirakkoa, jotka olivat olleet samalla pentukurssilla meidän kanssa. Kouluttaja oli oikein mukava ja myös hän omisti tollerin. Hän alussa esitteli itsensä ja kertoi mitä on tämän kurssin aikana tulossa ja kertoi myös omia koulutusperiaatteitaan. Kouluttaja asetti mielenkiintoisia leluja rinkiin ja jokaisen koirakon piti kieputella esineet ympäri, niin että koira keskittyisi namiin/leluun eikä maassa oleviin esineisiin. Meidän vuoron tultua, meillä meni mielestäni todella hyvin. Domi seurasi kiinnostuneena namia ja kieputteli esineet. Parissa kohdassa se meinasi kääntyä katsahtamaan ja tuttavuutta tekemään tarkemmin vetolelun kanssa, mutta kuitenkin käskystä malttoi taas keskityä "oikeaan" namiin.

Sitten harjoittelimme viereentuloa. Meille se oli aika vaikea harjoitus, eikä meinannut sujua. Kouluttaja kertoi hyviä vinkkejä, mutta en saanut Domia oikein viereen. Hetken teimme harjoituksia ja tulipa sitten joukossa kaksi onnistunuttakin. Kouluttaja ehdotti kokeilemaan lelulla viereen ottamista ja itse sai sen kyllä aikas näppärästi omaan viereensä. Minulla hieman kesti ennen kuin Domi siinä oli, mutta kyllä se siihen sitten kärsivällisyyden myötä asettui.

Harjoittelimme vielä loppuun liikkeestä maahan menoa. Olimme tuota harjoitelleet jo hieman aikaisemmin. Kouluttaja kertoi liikkeestä maahan harjoituksen vinkiksi, että leiki ensin koirasi kanssa ja sitten laita äkkiä namikäsi/lelukäsi maahan ja näin koiran pitäisi mennä maahan, kun koira on maassa kehu anna nami tai leiki lelulla. Me käytimme lelulla leikkimistä:) Tämä harjoitus meni todella kivasti. Kouluttaja kertoi myös, että koiran pitäisi mennä suoraan maahan ei "hissi liikkeen" kautta eli istumisesta maahan. Tämä tosiaan sujui aivan todella mukavasti.

Tunti oli vierähtänyt todella nopeasti ja saimmekin koiläksyksi harjoitella näitä asioita, odotamme innolla seuraa treeniä:)
-------------------
Olimme myös 3.5.2009 Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla mätsärissä. Osallistuimme junior handleriin ja normaaliin mätsäriin. Seuranamme oli mätsärissä Pipsa tolleri omistajansa kanssa. Junior Handlerissa Domi oli varsin levoton. Se ei meinannut malttaa seistä ,mutta sitten juoksutuksessa se meni kuin unelma:) Pääsimme kahdeksan parhaan joukkoon! Sitten tuomari pyysi vaihtamaan koiria. Itse minä pidän koirista (hieman isommista) en ns. rotista eli pienistä karvakasoista. Ja vieressämme oli minun tuurilla juuri pieni karvainen kiinanharjakoira. No minä jouduin sitten vaihtaa kiinanharjakoiran omistajan kanssa koiria. Kiinanharjakoiran omistaja sai Domin seisomaan varsin nätisti, mutta tämä "kiinis" oli niin hätääntynyt ja veti vain omistajansa luo, ettei keskittynyt yhtään. Yritin namilla ja lelulla innostaa koiraa, mutta se oli aivan hysteerinen ja halusi omistajansa luo. Eihän siitä sitten tullut yhtikäs mitään, emmekä sitten päässeet enään jatkoon.
Hienoa oli kuitenkin, että pääsimme sentään kahdeksan parhaan joukkoon!!

Normaalissa mätsärissä meitä oltiin jo huudettu silloin kun olin junior handlerissa, mutta en tietenkään voinut jättää sitä kesken. Menin kertomaan tilanteen ja ystävällinen kehäsihteeri laittoi minut seuraavaan pariin. Olin n. 5kk labratoriannoutajan pari. Me esiinnyimme ensin Domi meni aivan superisti ja seisoi ihanasti se oli aivan unelma koira < 3 pääsimme punaiseen kehään ja saimme pienen arvostelun. Arvostelun asteikot olivat hyvä, erittäin hyvä ja erinomainen. Domi sai luonne erinomainen kunto erinomainen esiintyminen erinomainen esittäminen erinomainen. Kaikkiin erinomaiset eli parhaat, oli kyllä mami ylpeä < 3!!

Punaisten kehässä emme kuitenkaan sijoittuneet, mutta olin ylpeä Domista! :)
-------------
Meillä on kaikinpuolin kuulunut hyvää, paljon ollaan mätsäreissä käyty, harjoitteksi Haminan koiranäyttelyyn:) Se on sitten 17.5.09 =)