Heräsimme Domin kanssa aamuvarhain 4.4.2009 valmistautumaan tulevaan pentunäytelyyn. Kehämme alkoi 11.00 ja olimme saapuneetkin tuntia ennen näyttely paikalle. Löysimme paikalta 10 muuta tolleria. Tuttuja tai sukulaisia ei kylläkään valitettavasti ollut, mutta saman kennelin kasvatteja kyllä. Kaikki tollerit olivat todella kivoja. Oli villejä kuin sitten myös rauhallisempia:) Domi oli ihmeissään ja katseli kysyvästi:- Missä me ollaan? kuitenkin varsin rauhallisesti hän otti näyttelypäivän.

Domi oli ainut 5-7 kk uros. Kehä oli puolituntia myöhässä, mutta kuitenkin n. 11.30 pääsimme aloittamaan. Numeromme kutsuttiin kehään ja Domi lähti innolla kehään. Ensin seisotin sitä. Se seisoi upeasti, harvalla namilla. Olin ylpeä Domista! Sitten kiersimme kehän pariin kertaan ja juoksutin sitä edes takaisin. Hienosti Domi kulki vierellä, ilman pienentäkään vetoa.

Huomasin tuomarista, että hän tykkäsi Domista todella paljon! Hän myös kertoi sen antamalla punaisen nauhan ja kunniapalkinnon. Olin aivan hämilläni, miten voi olla mahdollista, että koirani meni näin hienosti. Olin ylpeä Domista.

Saimme myös hyvän arvostelun, jonka oli laatimassa tuomari Kristiina Niemelä.

Arvostelu:

Lupaava. Kaunisilmeinen pää, hyvät korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä rinnan syvyys. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin. Ystävällinen. Hyvin esitetty. Kivekset ok.

Olin iloinen, että tuomarikin oli sitä mieltä, että Domi oli lupaava. Halusinkin Domista näyttely koiraa, ja se siitä taitaa tullakkin.

Seuraava pentunäyttelymme on Helsingissä Kaapelitehtaalla 31.5.2009. Tuonne siis tavoittelemaan sijoituksia ;) Valitettaavsti kuvia emme saaneet paikalta, mutta jälkikäteen Domi ja palkinto kuvia otettiin. Niitä voitte katsoa Picasan kuvagalleriasta.

-------------

Domille kuuluu varsin hyvää. Paljon olemma saaneet koirakavereita ja tavanneet muita tollereita. Koirapuistoissa ollaan käyty ja pitkiä lenkkejä tehty.

Pääsimme TOKO 1:seen toukokuulle tuonne Helsingin Seudun kennelpiirille.

Olisi myös tarkoituksena mennä MEJÄ:n alkeiskurssille jonka järjestäjinä ovat tolleri liitto. Tuo ei kuitenkaan ole vielä lukkoon lyöty, kotisivuille kuitenkin tulee lisää infoa jos sinne menemme:) Se olisi kuitenkin aivan yli mielenkiintoista;)

Alamme kouluttamaan Domista etsijäkoiraa. Otimme tollerileirille treeni lajiksi etsijäkoiran ja olemme nyt Uudenmaan Etsijäkoira liiton jäseniä. Menemme luultavasti nyt huhtikuulle Etsijäkoira alkeiskurssille, Kiloon. Ei ole kuitenkaan aivan varmaa. Etsijäkoira on vaikuttanut kivalta ja hyödylliseltä lajilta. Domista tulee siis etsijäkoiraaaaa! =D

------------

9.4.2009 kun tulin koulusta kotiin niin huomasin Domin oikean silmän olevan turvonnut, hyvin punainen ja silmän mustuaisen ympärillä oleva kalvo oli painautunut silmään paljon ja työntänyt mustuaisa ns. sivuun. Soitin välittömästi eläinlääkärille, jossa kehotettiin tulevan sinne. Lähdimme kolmen jälkeen eläinlääkärille. Ensimmäinen hoitaja otti meidät vastaan Aistissa, eikä huomannut silmässä mitään  :O Kuitenkin koirien silmiin erikoistunut eläinlääkäri Jelena Kosareva tutki Domin ja totesi sen silmässä olevan pennuille ja nuorille koirille yleinen tulehdus.

Tulehdus ei ole mitenkään tarttuva ja sen kuuluisi lähteä pois varsin nopeasti. Tulehduksen pitäisi olla jo maanantaina 13.4.09 pois, mutta on myös mahdollisuus, että tulehdus on niin sitkeä, että se vaatii jälki hoitoa ja tehokkaammat tipat. Eläinlääkäri kuitenkin veikkasi, että selviämme parissa päivässä. Saimme silmätippoja, joita laitetaan koiralle kaksi kertaa päivässä.

Eläinlääkäri kirjoitti tälläisen ohjeen:

HOITO-OHJE:

Lievää tulehdusta oikeassa silmässä. Sidekalvot hieman punoittavat, vilkkuluomi esillä normaalia enemmän. Flurekaiini ei tartu. Ei näy vierasesinettä. Hoitona Fucithalmic-tipat 1 tippa 2 kertaa päivässä 5-7 päivän ajan. Ottakaa yhteys Aistiin mikäli Domin vaiva ei helpota parissa päivässä.

Domi vaikutti kyllä todella terveeltä ja jaksoi vielä illemmalla lähteä koiralaveri Wassun kanssa vapaana juoksentelu/riehumis lenkille:D Saivat koirat juoksennella vapaana melkeinpä koko matkan ja Domi kastautui lähi järvessä uimassakin;)

--------------------

Tälläistä meille kuuluu. Meillä on muuten maanantaina 13.4.09 match show, Malminkartanon sirkuskentällä. Lähdemme matkaan koirakaveri Taon kanssa:)

---------

Domi ja minä toivotamme kaikille HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

-------------